Järnbristtest

Har du järnbrist? Trötthet, ångest och allmän nedstämdhet är några vanliga symptom. Med ett järnbristtest får du veta, testet gör du hemma och du får svar direkt. Klicka här för att komma direkt till vårt järnbristtest.

Vårt järnbristtest markerar positivt när järnnivån är under 20ng/mL. Järn är ett viktigt ämne för att kroppen ska kunna bilda nya röda blodkroppar och syresätta cellerna. Brist på järn leder till att kroppen inte producerar tillräckligt med hemoglobin, det hormon som hjälper till att producera nya röda blodkroppar.

Det kallas för blodbrist (järnanemi) och leder till sämre syresättning, trötthet, hjärtklappning och yrsel. Hos oss på quicktest.se kan du smidigt och snabbt beställa ett järnbrist-test med personlig analys av legitimerad läkare.

Här kan du köpa järnbristtest.

Järnkoll med våra tester

Framförallt du som är kvinna och menstruerar behöver ha koll på dina järnnivåer. Det gäller i synnerhet om du befinner dig i puberteten. Men faktum är att alla kan drabbas av brist på järn, även män och barn kan råka ut för det. Ett bra sätt att få i sig tillräckligt med järn kan vara att ta extra järntillskott. Du kan enkelt få svar på om du behöver äta mer järn genom att ta våra tillförlitliga järnbrist-tester. Du får snabbt svar på om du har järnbrist i kroppens depåer eller i blodet.

Vårt test mäter nivån av ferratin i ditt blod, vilket är direkt proportionerligt mot dina järnnivåer i blodet. Du får alltså direkt besked om du har normalt med järn i kroppen eller om du ligger under normala järnnivåer. Järnbrist är sällan förknippat med någon allvarlig sjukdom, men det finns många hälsovinster med att återställa järnvärdena till normal nivå. Du slipper vara trött, ha huvudvärk och drabbas av yrsel med mera. I vissa fall kan järnbrist uppstå vid magsår, notera dock att magsår ofta ger kraftiga och tydliga symptom.

Beställ våra järnbrist-tester enkelt

Du beställer våra järnbrist-tester enkelt här på vår sida. Du får testet bekvämt hemskickat i brevlådan redan dagen efter och kan sedan testa dina järnnivåer i lugn och ro hemma. Det kan vara svårt att veta om du får i dig tillräckligt med järn på egen hand då järnbrist inte alltid ger några  direkta symtom. Med våra tester av järnbrist får du snabbt svaret på om du lider av brist på järn eller inte. Tillräckligt med järndepåer i kroppen är i längden mycket viktigt för att du ska kunna prestera på topp och orka med en krävande vardag. För din säkerhet är givetvis vårt järnbristtest CE-godkänt. Testet används bl. a inom vården och därför är tillförlitligheten hög (minst 98%)

Hur säkert är ert järnbristtest?

  • Quicktest Järnbrist självtest är ansett som ett mycket säkert självtest, det används bl.a av sjukvården. Tillförlitligheten är minst ca 98%. Det är viktigt att följa samtliga instruktioner som medföljer i förpackningen. Allt du behöver för att utföra ett säkert test medföljer i förpackningen.

När bör jag göra ett järnbristtest?

  • Symptomen på järnbrist är bl.a trötthet, yrsel, irritation och blek hy. Detta kan bero på många olika saker men ofta är järnbrist en bakomliggande orsak. Känner du igen dessa symptom rekommenderar vi att du utför ett test, antingen med vårt hemmatest eller via din vårdcentral.

Gör det ont att sticka sig i fingret?

  • Nej det gör inte ont. Lansetten som används är samma som sjukvården och sjukhus använder. Nålen är tunn och den penetrerar din hud på ca 3/100-delar så du känner knappt sticket. Endast en eller två droppar blod kommer utsöndras, är du känslig för blod kan du be en vän hjälpa dig med sticket. Därefter droppas blodet via pipetten i testkassetten och du får veta om du lider av järnbrist. Enkelt!

Hur lång tid tar det att få svar?

  • Det tar ca 5 minuter och du gör testet hemma i lugn och ro. Vid ett positivt resultat kan du enkelt anpassa din diet och näringsintag, efter 2-3 månader kan du enkelt upprepa testet för att på så vis säkerställa att du har tillräcklig mängd järn i dina depåer. Du kan också besöka din vårdcentral för att utföra ett järnbristtest.

Therese Hultberg

Leg. Sjuksköterska

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Du hittar våra tester på: 
Kronans ApotekApoteket Hjärtat
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe