Just nu! Kort datum-kampanj 50% på Vaginalt pH och Spermatest!
Läs mer!

Urinvägsinfektion test

Har du urinvägsinfektion? Ett enkelt test ger dig klara besked. Med över 99% säkerhet får du veta om du har en urinvägsinfektion, testet gör du hemma i lugn och ro och svaret får du på några minuter.

Det kan vara otroligt jobbigt att drabbas av urinvägsinfektion och det här är något som är rätt så vanligt, särskilt hos kvinnor i alla åldrar. Det är viktigt att veta att det här inte uteslutande är ett sjukdomstillstånd som drabbar kvinnor, män kan också drabbas av urinvägsinfektion.

Det finns ingen anledning att gissa om man har drabbats av en urinvägsinfektion. Testa enkelt hemma. Du kan beställa ett urinvägsinfektion test hos oss som är pålitligt och som du får hem direkt i brevlådan.

Ett bra urinvägsinfektion test visar flera viktiga saker

Det kan finnas lite olika anledningar till att man upplever symtom på urinvägsinfektion. Symtomen behöver inte alltid vara urinvägsinfektion. Därför är det bra att testa sig för att antigen utesluta det eller behandla det. Därmed inte sagt att man kommer att bli tvungen att ta antibiotika, det beror lite på vem man är och hur pass svår infektionen är.

Med ett bra urinvägsinfektion test så kommer man att få svar på om det finns nitrit, leukocyter eller blod i urinen. Om det gör det så är det ganska säkert att det rör sig om en infektion och då bör man ta reda på hur man ska gå vidare och om man behöver vård eller inte.

Med ett hemmatest så behöver man bara samla urin i en kopp, en engångsplastmugg går bra, det tar inte mer än 1-2 minuter att få ett svar, och man ser på färgen på stickan som man doppar i urinen vad resultatet blir. Det är förstås som alltid så att man noga ska läsa igenom instruktionerna innan man genomför testet för att förstå vad svaret innebär. Det här är också en god anledning till att man bara ska använda sig av seriösa hemmatest som håller högsta kvalitet.

Symptom på urinvägsinfektion (blåskatarr och njurbäckeninflammation)

Men när ska man egentligen testa? Om man inte har haft urinvägsinfektion tidigare så är det ju inte säkert att man misstänker detta bara för att man kanske behöver kissa ofta. Förutom att man springer till toaletten titt som tätt så kan man uppleva andra symtom för urinvägsinfektion som:

  • Sveda då man kissar och även efter att man har kissat
  • En känsla av att frysa trots att det är varmt och man är välklädd
  • Värk i den nedre delen av magen omkring urinblåsan
  • Blod i urinen

Om man däremot har drabbats av njurbäckeninflammation så finns det fler symptom att uppmärksamma. Det kan röra sig om:

  • Feber
  • En känsla av att vara riktigt sjuk
  • Illamående
  • Ont i sidan av magen och i ländryggen
  • Sveda då man kissar

Måste man alltid behandla infektionen?

Om det rör sig om njurbäckeninflammation så måste man behandla och så kan också vara fallet med blåskatarr. Den som är gravid bör få behandling med antibiotika, och det är som sagt också så att män ska vara försiktiga med att försöka självmedicinera med huskurer som lingondricka och sellerijuice då det kan finnas en koppling till prostatan.

Om du misstänker att det kan röra sig om njurbäckeninflammation så ska du genast söka vård. Om det rör sig om ett barn ska du alltid söka vård. Ring en vårdcentral och rådgör om saken. Om urinvägsinfektion testet visar negativt men du ändå har symtom så bör du alltid kontakta en läkare för att utesluta andra sjukdomar som tex. en sexuellt överförbar sjukdom.

Med ditt hemmatest så har du konstaterat om det är urinvägsinfektion eller inte, och det är ett första steg i rätt riktning. Låt det dock aldrig gå mer än 3 dagar utan förbättring innan du uppsöker din lokala vårdcentral.

Beställ testet för urinvägsinfektion hos oss innan klockan 17.00 och ha det hos dig imorgon för ett snabbt och pålitligt svar på frågan om du har urinvägsinfektion.

Drabbas du ofta av urinvägsinfektion? Köp test som du kan ha hemma för att enkelt testa den dagen du har uppvisar symtom. Har du inte test hemma kan du enkelt beställa hos oss och få det hemskickat inom 1-3 dagar.

Therese Hultberg

Leg. Sjuksköterska

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe