Diabetes typ 1 & 2 test

Att testa om man har diabetes är relativt enkelt.

Idag kan ett simpelt hemmatest indikera på om det finns anledning till att gå till doktorn eller inte. Testet görs genom ett urinprov och svaret utläses direkt så inget behöver skickas till något laboratorium eller liknande.

Det finns olika sätt att diabetestesta sig, tidigare var man tvungen att gå till doktorn där insulinnivåer mättes. Detta är en mer avancerad form av test och det kräver givetvis avancerad utrustning. Faktum är att många vårdcentraler nu har börjat använda urinstickor istället då de är mycket tillförlitliga. Här finns vårt smarta hemtest som du gör själv, principen är densamma som används inom sjukvården.

Hur testar man sig för diabetes?

Quicktest diabetestest är enkelt att utföra, genom att urinera på en speciell teststicka så framträder färger på stickan. Dessa färger jämförs sedan mot en färgkarta och därefter avläses resultatet. För att testet ska vara tillförlitligt är det givetvis viktigt att följa samtliga instruktioner, vid tveksamheter har vi en erfaren Leg. Sjuksköterska som kan svara på diverse frågor.

Diabetes är vanligt och det drabbar fler och fler. orsaken till detta tros vara ändrade matvanor och framför allt att maten och drycken vi konsumerar idag inte är optimal. Allt fler testar sig därför, om sjukdomen bara upptäcks i tid finns det stora möjligheter att sätta in rätt vård och behandling som i sin tur leder till ökad livskvalitet.

Notera att det finns olika typer av diabetes, typ 1 och typ 2. Genom att testa sig med vårt diabetestest kan båda former av diabetes upptäckas.

Diabetes är alltså en vanlig sjukdom som ger förhöjda nivåer av blodsocker (glukos). Det tillståndet kallas för hyperglykemi (högt blodsocker). Hyperglykemi beror på/av reducerade/minskade insulinnivåer eller verkan av insulinet. Insulin är ett hormon som skapas i bukspottkörteln och den viktigaste uppgiften är att styra blodsockernivån.

Det finns två typer av diabetes: Typ 1 och Typ 2. Vid typ 1 (insulinberoende) finns det ingen insulinproduktion alls. Vid typ 2 är insulinproduktionen minskad eller insulinet inte tillräckligt bra.
När blodsockernivåerna stiger överbelastas njurarna, detta leder till att glukos finns i urinen. Därför kan mätning med diabetestest av glukos i urinen användas som ett verktyg för att diagnostisera diabetes.

Människor som har diabetes har en större risk att utveckla komplikationer som tex. retinopati (näthinnesjukdom), blindhet, njurskador, nervskador och cirkulatoriska problem som kan leda till hjärtsjukdomar och stroke. Därför är det viktigt att tidigt söka en läkare vid positivt resultat för att förebygga dessa komplikationer.

Ett diabetestest kan du beställa här, testet skickas omgående (innan kl 13.00 på vardagar) och är framme inom 1-3 arbetsdagar! Lycka till!

Fredrik Lönnqvist

Leg. Läkare.
Specialist inom internmedicin och endokrinologi

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Du hittar våra tester på: 
Kronans ApotekApoteket Hjärtat
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe