Sköldkörteltest

Känner du dig trött eller lider du av stress och oro? Sköldkörteln påverkar mer än man kan tro, den styr viktiga funktioner, både psykiskt och fysiskt. Vårt enkla test som du gör hemma ger dig ett klart och snabbt besked. Vårt sköldkörteltest markerar positivt när TSH-nivån är högre än 5μIU/mL. Klicka här för att beställa vårt sköldkörteltest.

Sköldkörteln styr kroppens förbränningstakt av födan och bildar viktiga hormoner som reglerar ämnesomsättningen i kroppen. Sköldkörtelhormonerna transporteras med blodet där de har till uppgift att påverka cellernas förbränning av näringsämnena i blodet. Vid för hög hormonproduktion från sköldkörteln börjar kroppen gå på högvarv och resultatet blir hjärtklappning, yrsel, ökad aptit, viktuppgång, darrningar och störd sömn.

Om produktionen är för låg så får man motsatta symtom med viktuppgång, trötthet, frusenhet och förstoppning. En normalt fungerande hormonproduktion i sköldkörteln är därför avgörande för optimal hälsa. Med våra sköldkörteltester tar du kontrollen över din egen hälsa och får säkra, smidiga och snabba svar.

Här kan du köpa sköldkörteltest.

Test av sköldkörtel - TSH

T4 är ett ämne som bildas av aminosyran tyrosin och jod. Det är ett prohormon till hormonet T3 (trijodtyronin). Ämnet produceras i sköldkörteln, varifrån det transporteras med blodet till cellerna i kroppen. Analys av T4, i kombination med TSH och T3, brukar ge tillförlitliga svar om sköldkörteln producerar för lite hormon.

Hypofyshormonet TSH producerar hormoner som styr kroppens ämnesomsättning. Om en överproduktion sker blir kroppen ”överhettad” och svarar med snabb puls, svettningar, viktnedgång och dålig sömn.

Hur fungerar våra sköldkörteltester?

Du beställer enkelt testerna här på quicktest.se och betalar i kassan. Vi levererar redan dagen efter om det är en vardag. Du tar sedan testet hemma i lugn och ro, en utförlig bruksanvisning på svenska medföljer alltid våra tester. Vårt CE-godkända sköldkörteltest används bl.a inom vården och anses som mycket säkert, tillförlitligheten är ca 95,5%. Om ditt sköldkörteltest visar några avvikande nivåer tar du kontakt med din vårdcentralsläkare för vidare utredning.

Man bör komma ihåg att sköldkörtelanalyser ofta är komplicerade till sin natur och dessa kan behöva kompletteras med andra analyser, till exempel av binjurar, för att utesluta eventuella andra problemorsaker. Lider du av trötthet, håglöshet, yrsel eller pendlar oförklarligt i vikt så är det en god idé att satsa på ett sköldkörteltest för att uteslutna en rubbning av sköldkörtelhormonerna. Dessa kompletterande undersökning utförs av läkare eller specialister.

Vanliga frågor om sköldkörteltest

Hur tillförlitligt är ert sköldkörteltest?

  • Vårt sköldkörteltest anses som mycket säkert och tillförlitligt, det har använts inom vården i ca 10 år. När testet utförs på ett korrekt sätt är tillförlitligheten är ca 95,5%. Våra tester är givetvis CE-godkända.

Behöver jag sticka mig i fingret?

  • Ja, med ett snabbt och smärtfritt stick i fingret fånga några droppar blod upp i en medfäljande pipett. Blodet droppas sedan med den medföljande utspädningsvätskan i testkassetten, efter några minuter avläses resultatet. Allt du behöver för att göra sköldkörteltestet följer med i förpackningen.

Vad gör jag om testet är negativt?

  • Du är med största sannolikhet fri från sjukdom i sköldkörteln. Skulle du uppvisa symptom bör du alltid konsultera din läkare för vidare utredning.

Hur fungerar ert sköldkörteltest?

  • Vårt sköldkörteltest indikerar förhöjda nivåer av TSH. Förhöjda nivåer behöver inte betyda att du är allvarligt sjuk - det kan bero på många olika tillstånd. Därför är det viktigt att uppsöka läkare eller vårdcentral vid ett positivt resultat. Då kommer läkare att göra en mer djupgående utredning på vad dina symptom kan bero på.Testet kan enkelt läsas av efter några minuter.

Therese Hultberg

Leg. Sjuksköterska

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Du hittar våra tester på: 
Kronans ApotekApoteket Hjärtat
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe