Så funkar det

Hälsotester för alla - Trygg, snabbt & enkelt

Våra CE-märkta tester gör du själv, svaret får du alltid inom några minuter. Generellt sett behöver du alltså inte skicka in blod eller urin till något labb. I medicinvärlden kallas detta IVD (In vitro Diagnostic), vi kallar det ”testa och få svar direkt”. Denna typ av tester och teknik används dagligen på vårdcentraler, sjukhus och kliniker. Det är alltså en beprövad teknik. Vi erbjuder även tester som skickas till labb, t.ex. vårt Matintoleranstest

Våra tester visar om det är positivt eller negativt, det visar inte mängder av olika substanser eller värden. Vi har dock valt att sätta gränsvärden som ger dig trygghet, på så vis visar testet inte negativt om det ligger på gränsvärdet till positivt. Detta är för din säkerhet. Läs mer om falskt negativt och falskt positivt nedan.

Så hur går det till?

Våra tester kräver urin, avföring eller blod. Oavsett om det är blod, avföring eller urin ska vätskan/avföringen komma i kontakt med testkassett eller teststicka/strip. När så sker uppstår en reaktion och testet visar sedan om det är positivt eller negativt. Allt som du behöver medföljer i paketet.

Så här gör du med våra tester som kräver blod
(Lansett för stick i finger medföljer)
1. Stick i fingret
2. Droppa i test
3. Läs resultatet
Så här för du med våra tester som kräver urin:
1. Urinera i ren behållare.  2. Doppa teststicka.  3. Läs resultat.
 

Quicktest Multitest X6

Tillförlitligheten

Våra tester är säkra. För att förstå definitionen av tillförlitlighet är det viktigt att när IVD tester utvärderas så utgår testlabb från att användaren gör fel som t.ex att användaren avläser testresultat direkt och inte efter utsatt tid, avläser för sent, använder för mycket eller för lite urin eller blod, ett test som visar positivt men som är negativt (detta är en mycket viktig funktion som vi beskriver närmare lite längre ned). Trots detta visar våra tester från ca 94% till 100% säkerhet.

Positivt falskt och negativt falskt

Ett test som visar positivt trots att det är negativt förekommer, detta kallas positivt falskt och är en inbyggd säkerhetsfunktion som säkerställer att ett test verkligen markerar om du ligger nära ett gränsvärde, på så vis kan en mer noggrann kontroll utföras av medicinskt utbildad personal.
Det värsta som finns inom vår bransch är negativt falskt, det betyder att ett test visar på negativt resultat trots att det skulle visat positivt. Detta är speciellt allvarligt när det gäller vissa tester som borrelia, sköldkörtel, prostata etc.
Vi är stolta över att kunna säga att våra tester är kalibrerade på ett vis som hellre visar på positivt falskt än negativt falskt.
Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Du hittar våra tester på: 
Kronans ApotekApoteket Hjärtat
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe