Just nu! Kort datum-kampanj 50% på Vaginalt pH och Spermatest!
Läs mer!

Klimaktierietest

Är du i klimakteriet? Du är inte ensam, klimakteriet är en naturlig del av åldrandet. Ett enkelt urintest ger snabbt besked om du är i klimakteriet. Med över 99% säkerhet får du veta, testet gör du hemma i lugn och ro och svaret får du på några minuter. Klimakterietestet kommer i en diskret förpackning direkt till din brevlåda.

Klimakterietest = snabbt och tillförlitligt svar

Alla kvinnor kommer förr eller senare att nå klimakteriet, men precis när detta sker är högst individuellt. Man brukar säga att det är troligt att komma i klimakteriet mellan 45 och 55, men det finns förstås fall då det inträffar tidigare eller senare. Rent praktiskt så betyder detta att mensen upphör och det innebär stora hormonella förändringar som kan påverka livet på många olika sätt. Om du vill veta om du är i klimakteriet så kan du ta reda på detta med ett klimakterietest som visar om halten av hormonet FSH har ökat i din kropp.

Så fungerar ett klimakterietest

Testet som du kan utföra hemma är till för att mäta nivåer av det follikelstimulerande hormonet FSH (follitropin). Detta hormon är mycket viktigt för vår fortplantning både för kvinnor och män då det stimulerar produktionen av könsceller och ser till att follikar med ägg utvecklas i äggstockarna. Under en vanlig menscykel sjunker FSH drastiskt för att sedan snabbt stiga igen för att på så vis hjälpa till med att få ägg att vandra ner för möjlig befruktning.

I klimakteriet så kommer FSH-hormonet att stiga i nivå som en reaktion på att kroppens östrogenhalter minskar. Ett klimakterietest kan visa på om det är så att man har en nivå som indikerar att det faktiskt rör sig om klimakteriet. Ett positivt svar kan komma som en stor lättnad då det ger en god förklaring till klimakteriesymptom som man kan uppleva. Läs mer lite längre ned.
Så här enkelt går ett hemmatest till:

 • Samla urin i en plastmugg
 • Doppa klimakterietestets sticka i urinen någon sekund så att den blir blöt
 • Låt stickan vila omkring en minut – avläs resultat!
Quicktest - Klimakterietest - Självtest

Klimakteriesymptom

Ett test för klimakteriet är ett säkert sätt att ta reda på om du har nått denna period av ditt liv eller inte, men det finns förstås annat som kan påvisa om att det faktiskt är så. Om du har en eller flera av följande symptom så kan du ta ett klimakterietest för att konstatera det som du kanske redan misstänker.

 • Mensen avtar eller upphör helt under en längre tidsperiod
 • Du upplever värmevallningar
 • Kraftiga svettningar som kommer plötsligt
 • Humörsvängningar
 • Det är svårt att sova
 • Du känner dig nedstämd
 • Problem med urinvägsinfektioner
 • Slidans slemhinnor är torra och lättirriterade

Det ska sägas att man kan uppleva klimakteriet på olika sätt. En del får mycket svåra fysiska problem medan andra kanske inte märker av så mycket mer än att mensen uteblir.
Något som kan drabba alla är psykiska problem av att plötsligt befinna sig i ett stadie då man inser att de fruktsamma åren är över. Även om man inte önskar bli gravid så kan det kännas jobbigt att det fysiologiskt sätt inte längre är möjligt och att kroppen förändras. Man kan komma att brottas med tankar om att bli gammal vilket för vissa kan upplevas som skrämmande.
Man kan också börja fundera på hur länge man ska behöva dras med symptomen som gör det så svårt att leva som vanligt och det kan kännas frustrerande.

Om du får ett positivt svar på klimakterietestet

Om ditt klimakterietest visar ett positivt resultat så är det mycket viktigt att du får professionell hjälp med de symptom som besvärar dig. Det kan mycket väl vara så att värmevallningar och andra problem fortsätter under en längre tid och då är det viktigt att göra vad man kan för att mildra symptomen. Blir man nedstämd, irriterad och arg så är det ju faktiskt något som kan skada relationen med vänner och familj, så det är viktigt att man tar tag i klimakteriesymptomen så snart som man har bekräftat dem som sådana.

Beställ klimakterietest online

Det finns behandlingar som kan mildra fysiska besvär såväl som mentala, men börja först med att bekräfta att det verkligen rör sig om klimakteriet. Hos oss så kan du beställa klimakterietest som kommer direkt hem till dig i en diskret förpackning. Beställ innan klockan 16.00 och du har testet nästa dag! Vi erbjuder bara kvalitetstest som ger pålitliga svar förutsatt att du noga följer instruktionerna som kommer med testet.
Quicktest erbjuder endast tester som är CE-godkända, därför lämnar vi alltid 100% nöjd kundgaranti på samtliga hemmatester.

Therese Hultberg

Leg. Sjuksköterska

Publiceringsinformation

Faktagranskad 2020-08-09 av
Leg Läkare
Leg Sjuksköterska

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe