fbpx

Direkt i brevlåda

Fri retur

Fri frakt över 395kr

Hur säkra är hemmatester?

Många undrar hur säkra våra hemmatester är. Faktum är att de är mycket tillförlitliga. Kunskapen om hur så kallade In Vitro Diagnostik tester blir mer utbredd, mycket tack vare internet och den kunskapen som enkelt kan eftersökas. För de som arbetar inom vården eller medicinteknik är IVD-tester en självklarhet, en teknik som dessutom är respekterad och ansedd som pålitlig.

Våra självtester är tillverkade i Frankrike. Detta betyder att de kontrolleras av ett Europeiskt Notified Body. En Notified Body är ett kontrollorgan som strikt granskar att tillverkning, märkning och produkt uppfyller de hårt ställda kraven som Europeiska myndigheter ställer. Det är i princip samma procedur som ställs på mediciner och annan utrustning som används av sjukvården. Här kan du läsa mer i detalj vilken funktion en Notified Body har.
När tillverkaren uppfyller samtliga krav erhålls ett så kallat CE märke, detta har en unik referenskod samt en CE-nummer. På så vis kan en produkt alltid spåras till ansvarig tillverkare.

Quicktest har ett unikt samarbetsavtal med tillverkare, vi deltar i produktutveckling och vi har en löpande dialog med läkare och forskare som har insikt i utveckling av IVD produkter. Vi var t.ex de som låg bakom vårt Glutentest, utvecklingen tog ca 2 år och idag är det ett av våra mest sålda tester!

För att mäta tillförlitlighet används olika instrument samt att resultaten kontrolleras med andra mätmetoder. Dessa utförs både internt och externt.