fbpx

Gratis Järnbristtest på orders över 395kr

Gratis Järnbristtest på orders över 395kr

Direkt i brevlåda

100% Garanti

Fri frakt

Fri retur

Har du diabetes? Ett enkelt test ger snabbt besked. Med över 99% säkerhet får du klara besked, urintestet gör du hemma i lugn och ro. Vårt diabetestest görs med hjälp av en teststicka och urin. Det är en enkel och mycket tillförlitlig testprocedur.

Idag är det många som drabbas av diabetes, både barn och vuxna. Man tror att det kan röra sig om över en halv miljon människor i Sverige som lider av sjukdomen. Det talas till och med om en epidemi vad gäller diabetes 2 som man tror beror på en kombination av stillasittande och mat som innehåller mycket socker och lite näring. Oavsett varför man har drabbats av diabetes så kan man använda ett diabetes test hemma för att på kort tid ta reda på om det verkligen rör sig om denna folksjukdom. Det finns ju symptom som kan bero på andra orsaker vilket man kan konstatera om man får ett negativt resultat. Vårt test för diabetes är mycket pålitligt och dessutom enkelt att använda sig av. Du beställer det direkt online och får det hemskickat med snabb leverans.

Få ett snabbt svar med ett diabetes test

När man inte mår bra och misstänker att det kan röra sig om diabetes så vill man få ett snabbt svar. Diabetes kan visa sig om ett högt blodsockervärde och det här är något som man kan mäta med ett test som man gör hemma. Ett diabetes hemmatest tar inte många minuter att genomföra och det räcker att testa på urinen så man behöver inte sticka sig för att ta blod. Tillhör man riskgruppen för denna sjukdom så kan det vara bra att genomföra den här typen av test regelbundet. Detta särskilt om man inför livsstilsförändringar som är till för att sänka blodsockret och man vill kontrollera att det här verkligen sker.

Så testar man för diabetes hemma

Med vårt diabetes test så är det lätt att få veta hur det står till med blodsockret. Man kissar i en kopp och doppar sedan en mätsticka i denna. Med stickan så får man svar på glukosnivån och nivån av ketoner i urinen vilket ger en god indikation om ifall det finns anledning till att misstänka diabetes. Teststickan behöver inte doppas längre än någon sekund, och sedan väntar man upp till en minut för att läsa av resultatet. Det här är lätt att göra då man får en färgskala att gå efter. Tänk bara på att du måste läsa instruktionerna för testet innan du börjar så att du vet vad du kan förvänta dig och hur du genomför det steg för steg på rätt sätt.

Vanliga symptom vid diabetes

Alla kan drabbas av diabetes, en del har kanske det i släkten, en del får det genom sin livsstil. Om dina föräldrar har diabetes eller om din livsstil består av dålig kost i kombination med låg fysisk aktivitet kan du behöva testa för diabetes regelbundet. Faktum är att många har ett förstadie till diabetes utan några symptom.
Men det kan ju också vara så att man upplever symptom för diabetes och då bör man genast kontrollera om misstankarna är korrekta. Vanliga symptom är:

  • Ökad törst
  • Man kissar ofta
  • Man kan känna sig väldigt hungrig
  • Snabb viktnedgång
  • Sår som inte läker som vanligt
  • En känsla av trötthet
  • Dimmig eller nedsatt syn

Vad ska man göra vid positivt resultat?

Man kan sänka glukosnivåer genom att äta på rätt sätt och genom att röra på sig, men om du får ett positivt resultat med ditt diabetes test så är det viktigt att du uppsöker en läkare. Med hög sockerhalt så är det inte nödvändigtvis så att du har diabetes, men det kan vara en orsak. Det är viktigt att du kontaktar en läkare för att få hjälp med behandling eftersom diabetes kan leda till andra sjukdomstillstånd. Om du har symptomen beskrivna ovan och får ett negativt resultat så ska du ändå uppsöka vård för att ta reda på varför du inte mår bra.

Du kan beställa vårt test för diabetes här på hemsidan och om du gör det före klockan 16.00 en vardag så kommer testet hem till dig nästa vardag. Svaret får du på några minuter. Det här är ett enkelt och effektivt sätt att ta hand om sin hälsa. Och givetvis är du helt anonym, din säkerhet är viktig för oss.