Diabetes symptom

Har du diabetes? Ett enkelt diabetes-test ger dig ett snabbt besked. Med över 99% säkerhet får du klara besked, urintestet gör du hemma i lugn och ro. Vårt diabetestest utförs med hjälp av en teststicka och urin. Det är en enkel och mycket tillförlitlig testprocedur som i slutändan kan rädda liv.

Diabetes är en hormonell sjukdom som medför att man inte längre kan ta upp och lagra socker på ett balanserat sätt vilket därför orsakar höga sockerhalter i blodet. Idag är det många som drabbas av diabetes, både barn och vuxna. Man uppskattar att det kan röra sig om över en halv miljon människor i Sverige som lider av sjukdomen. Det talas till och med om en epidemi vad gäller diabetes typ-2 som man tror beror på en kombination av stillasittande och mat som innehåller mycket socker och lite näring. Oavsett varför man har drabbats av diabetes så kan man använda ett diabetes-test hemma för att på kort tid ta reda på om det verkligen rör sig om denna folksjukdom. Det finns symptom som kan bero på andra orsaker vilket först kan konstateras vid ett negativt resultat. Vårt test för diabetes är mycket pålitligt och dessutom enkelt att utföra. Du beställer det direkt online och får det hemskickat med snabb leverans.

Vanliga symptom vid diabetes

Alla kan drabbas av diabetes, en del har kanske det i släkten, en del får det genom sin livsstil. Om dina föräldrar har diabetes eller om din livsstil består av dålig kost i kombination med låg fysisk aktivitet kan du behöva testa för diabetes regelbundet. Faktum är att många har ett förstadiet till diabetes utan några speciella symptom.
Men det kan ju också vara så att du upplever symptom för diabetes och då bör du genast kontrollera om misstankarna är korrekta. Vanliga symptom är:

  • Ökad törst
  • Man kissar ofta
  • Man kan känna sig väldigt hungrig
  • Snabb viktnedgång
  • Sår som inte läker som vanligt
  • En känsla av trötthet
  • Dimmig eller nedsatt syn

Få ett snabbt svar med ett diabetes test

När man inte mår bra och misstänker att det kan röra sig om diabetes så vill man få ett snabbt svar. Diabetes kan visa sig vid ett högt blodsockervärde och detta är något som kan mätas med ett enkelt test som du gör hemma. Ett diabetes hemmatest tar inte många minuter att genomföra och det räcker att testa med urinen så man behöver inte sticka sig för att ta blod. Tillhör du riskgruppen för denna sjukdom så kan det vara bra att genomföra den här typen av självtest regelbundet. Detta särskilt om du inför livsstilsförändringar som är till för att sänka blodsockret och man vill kontrollera att det här verkligen sker.

Så testar man för diabetes hemma

Med Quicktest diabetestest så är det lätt att få veta hur det står till med blodsockret. Man kissar i en kopp och doppar sedan en mätsticka i denna. Med stickan så får du svar på glukosnivån och nivån av ketoner i urinen vilket ger en god indikation om det finns anledning till att misstänka diabetes. Teststickan behöver inte doppas längre än någon sekund, sedan väntar man upp till en minut för att läsa av resultatet. Det här är lätt att göra då man får en färgskala att gå efter. Tänk bara på att du måste läsa instruktionerna noggrant innan du börjar så att du vet vad du kan förvänta dig och hur du genomför det steg för steg på rätt sätt.

Vad ska man göra vid positivt resultat?

Du kan sänka glukosnivåer genom att äta på rätt sätt och genom att röra på dig, men om du får ett positivt resultat med vårt diabetes-test så är det viktigt att du uppsöker en läkare. Med hög sockerhalt så är det inte nödvändigtvis så att du har diabetes, men det kan vara en orsak. Det är därför viktigt att du uppsöker läkare för att få hjälp med behandling eftersom diabetes kan leda till andra sjukdomstillstånd. Om du har symptomen som vi beskriver ovan och får ett negativt resultat så ska du ändå uppsöka vård för att ta reda på varför du inte mår bra.

Du kan beställa vårt självtest för diabetes här på hemsidan. Svaret får du på några minuter. Det här är ett enkelt och effektivt sätt att ta hand om din hälsa. Och givetvis är du helt anonym, din säkerhet är viktig för oss. Mer info om diverse forskning om diabetes finner du här.

Fredrik Lönnqvist

Leg. Läkare.
Specialist inom internmedicin och endokrinologi

Publiceringsinformation

Faktagranskad 2020-09-63
Leg Läkare Fredrik Lönnqvist
Leg Sjuksköterska

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Du hittar våra tester på: 
Kronans ApotekApoteket Hjärtat
Säkra betalningar med:
Betalningar med KlarnaBetalningar med SwishBetalningar med kort
Expressleverans med:
Leveranssätt InstaboxLeveranssätt BudbeeLeveranssätt Postnord

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vill du ta del av de senaste produkterna, erbjudanden och rabattkoder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

Jag har läst och godkänner Quicktest's sekretess & integritetspolicy
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe