Chatta med oss!

Allergitest

Ett allergitest ger dig svar

Ett allergitest upptäcker om din kropp reagerar på en allergen. Individer med allergisk känslighet mot olika ämnen som pollen, djurhår, fjädrar eller vissa livsmedel har onormalt höga nivåer av IgE-antikroppar (immunoglobulin E).

Den känsligheten kan utvecklas i olika faser i livet och kan påverka både barn, ungdomar och vuxna. De vanligaste symtomen är hudrodnad, utslag, lacrimation, nysningar och ödem. Dessa symtom kan förväxlas med vanliga tecken på virus- och bakterieinfektioner som t.ex influensa och förkylning. Därför är det viktigt att kontrollera om IgE-nivån är onormalt hög, speciellt om du har kända allergier i din släkt. Här kan du köpa vårt populära allergitest.

Varför ska jag göra ett allergitest

Genom att fastställa att immunoglobulin E-nivån är högre än normalt kan läkaren fokusera på en mer specifik utredning efter de ämnena som orsakar den allergiska reaktionen och kan ordinera en behandling som är anpassad till patienten.
Många lider helt i onödan, faktum är att det är vanligt att vara överkänslig, det är enkelt att få ett klart besked och på så vis få möjlighet till en utredning hos en allergiläkare.

Fredrik Lönnqvist

Leg. Läkare.
Specialist inom internmedicin och endokrinologi

Så här fungerar vårt allergitest

Enkelt uttryckt så upptäcker testet specifika IgE-antikroppar. Dessa antikroppar finns hos de som har en allergi. IgE-antikroppar produceras i kroppen som en reaktion på närvaro av en eller flera allergener som kan orsaka mer eller mindre allvarliga komplikationer hos personer utsatta för allergiframkallande ämnen.
Allergitestet använder antikroppar som specifikt identifierar IgE-immunoglobuliner genom att producera en färgad testlinje under kassettens T-märke. En kontrolllinje som upptar reagensöverskottet visas som en färgad linje under kassettens C-märke. Om båda linjer framträder indikerar testet att nivån av IgE-antikroppar är högre än normalt (> 150 IE / ml) Du bör konsultera läkare eftersom du kan ha drabbats av allergi eller allergisk reaktion.

Notera att vid positivt resultat; självtestet visar inte vilken specifik allergi du har, det visar att du har en allergi. En läkare ska då utföra nya tester för att fastställa vilken allergi du har och därefter rekommendera en behandling.

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c 
252 25 Helsingborg SWEDEN
Säkra betalningar med:
Expressleverans med:
Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra senaste erbjudande.
Quicktest Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest Finland
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram